Even voorstellen..?  Wij zijn " De Tafelaars" .

Hoe is dit initiatief tot stand gekomen?

In 2010 was er een landelijke actie; de Langste Eettafel in het kader van de Week van de Eenzaamheid. Het doel was om in alle plaatsen in Nederland zoveel mogelijk mensen aan een lange tafel te krijgen om dan gezamelijk de maaltijd te nuttigen. Leden van Wijkteam Zuid, de SWOB en enkele andere vrijwilligers hebben dit toen opgepakt en het was een groot succes!

Tijdens die maaltijd werd er door meerdere gasten aan ons gevraagd om dit vaker te organiseren.

Een half jaar later hebben we daarvoor een nieuwe organisatie opgezet; De Boreftse Eettafel.  Wij noemens onszelf De Tafelaars.

Ons doel is om steeds weer andere mensen te laten koken voor andere mensen; "dorpsgenoten koken voor dorpsgenoten".  Door steeds weer nieuwe mensen aan tafel te krijgen onstaan er interessante discussies, nieuwe contacten en vriendschappen.....kortom....wij proberen hiermee mensen bij elkaar te brengen. De Boreftse Eettafel is voor iedereen; in het begin zaten er veelal ouderen maar inmiddels hebben alle leeftijden ontdekt dat men hier voor € 10,-  een voortreffelijk 3-gangen menu krijgt voorgeschoteld. 

Inmiddels is het nu  2022 en hebben we al een aantal zeer succesvolle jaren achter de rug.

Eten koken voor een grote groep mensen is een serieuze zaak; wij nemen zaken als productkeuze en hygiene zeer serieus. Mede door enkele sponsors zoals het RABO dichtbijfonds, de gemeente Bodegraven en de Kringloop in Reeuwijk was het mogelijk om een paar goede pannen en warmhoudbakken aan te schaffen. Star Reclame heeft het logo ontworpen en De MediaFabriek heeft per 1 juli 2013 een website gelanceerd;  www.deboreftseeettafel.nl . Op deze website vindt men alle informatie over de komende activiteiten en tevens kan men binnen het reserveringssysteem plaatsen reserveren.

In 2018 zijn we als Tafelaars flink gaan uitbreiden en is er gestart  met een extra kookgroep uit Bodegraven Noord. Hierdoor kunnen we het aantal Eettafels i.p.v. 4 x per jaar uitbreiden naar 8 x per jaar. 

U kunt per activiteit inschrijven op deze website.

Wij houden u op de hoogte.

namens de Tafelaars,

Marcel Bosch

mobiel 06 53 277 904

info@deboreftseeettafel.nl